neděle 27. května 2012

Čtenářský deník první pololetí


     Děti z Bullerbynu
  ilustrace : Helena Zmatlíková
 autor : Astrid Lingrenová
 strany : 215 stran
 nakladatelství : pro děti a mládež v Praze roku    1991

V knize vystupovaly děti, které se jmenovaly Bosse, Lisa, Lasse to byli sourozenci, kteří bydleli na statku Mellangarden. Olle ten bydlel na statku Sörgarden a Anna a Britta bydlely na statku Norrgarden. To jsou jediné děti, které v Bullerbynu bydlí. Britta a Anna mají dědečka, který je už starý. Děti mu pomáhají i když není jejich vlastní, ale oni ho mějí stejně rádi. Děti spolu trávily svůj volný čas a prožívaly různé příhody. Kniha se mi líbila a klidně bych si ji přečetla znovu.





                Paní Láryfáry
 ilustrace : Lucie Štamfestová
 autor : Betty Mac Donaldová
 strany : 313 stran

Kniha byla velice legrační, protože paní Láryfáry léčila různé dětské choroby jako byla například hubatice, teměnebavína a podobně. Paní Láryfáry byla paní, která měla ráda děti a děti naopak ji. Velice mě tato kniha zaujala a zjistila jsem, že některé dětské choroby mají mí kamarádi i kamarádky.




             Ze života rodiny Horáčkovy
 ilustrace : Eva Šedivá
 autor : Marie Kšajtová
 strany : 90 stran
 nakladatelství : a. s. Praha 2004

Kniha byla zajímavá. Byla o tří členné rodině. Hlavní roli hrála dcera Anička a její rodiče, kteří se zmenšili, protože malý skřítek, který bydlel v mlýnku na kávu otočil ručkou a vyslovil Aniččiné přání. Anička musela vykonávat všechnu prácí za rodiče, ale poslední pracovní den v týdnu se všechno změnilo. Maminka a tatínek se změnili do původní podoby a Anička byla šťastná, že si může znovu hrát se svými panenkami Roletou a Žaluzií, které měla moc ráda.

Žádné komentáře:

Okomentovat